För många killar är det öl som gäller som favoritdryck vid allt från afterwork till fartfyllda fester. När det gäller drinkar är det mest tjejer och kvinnor som föredrar dessa.

Hur fördomsfullt det än låter ligger det en viss sanning i det och du håller kanske redan med mig. Visserligen är vad man gillar är högst individuellt.

Jag är själv tjej och jag har vi flera tillfällen varit med om att min dejt tagit mig till allt från riktigt mysiga ölkällare till uteserveringar där de inte serverar en enda cocktail. Hur mycket kan man gilla öl egentligen? Grabbar skippa ölen om den inte gäller en grabbkväll. I så fall kan du läsa min kompis artikeln om Malmös bästa ölbar istället.

Du får tycka vad du vill om stereotypiska påståenden, men jag tar inte mina från tomma luften, även om det är färgat av mina erfarenheter, och jag förstår vad du menar när du säger att verkligheten inte alltid är så stereotypiskt, hursomhelst, nu kommer vi till saken.

Här Malmös 7 bästa cocktailbarer (inkl. drinkar) enligt mig och mina vänner. De är så sjukt nice, du måste bara prova!

Bästa cocktail baren och bästa drinkarna i Malmö


Denna artikel passar utmärkt för både tjejer och killar, då vi listar Malmös bästa drinkar. Detta i form av en lista på sju uteplatser som vi anser vara Malmös bästa cocktailbarer.

På så sätt vet alla killar var de kan ta sina tjejer på en trevlig kväll eller möta nya tjejer. Visst finns det även killar som gillar drinkar på en modern och elegant cocktailbar. Här får också alla kvinnor reda på vart de ska gå för att få ut det bästa av kvällen.

The Living Room Bar – Bästa drinken direkt i ditt vardagsrum

För alla som vill ha klass och stil på sitt besök i Malmö är Clarion Hotel & Congress ett av de bästa valen. Här finner du också The Living Room Bar, som är en av Malmös hetaste cocktailbarer. Givetvis kan du som är genuin Malmöit också besöka denna bar och ta del av de exklusiva och välsmakande drinkarna.

The Living Room Bar finner du på Dag Hammarskjölds Torg 2, och du som tar dig en riktig fest kan även boka rum för natten på Clarion Hotel. Förutom de klassiska och moderna drinkarna som skapas med perfektion, blir du ett med The Living Room Bar och dess miljö. Här har du kommit till en plats, där du känner dig precis som hemma. Skön avkoppling från stressen, mitt i pulserande Malmö.

Öppettiderna för denna cocktailbar varierar beroende på säsong. Vi rekommenderar att du alltid ringer och kontrollerar innan ett besök.

Red Shoe Bar – Klassisk

Här har du en mycket omtalad cocktail bar i Malmö. Red Shoe Bar verkar klassisk, samtidigt som det också kan kännas som en modern miljö. Klassen på allt från drinkar och vin till mat är mycket hög. Här finner du under säsong även en uteservering, vilket lockar många Malmöiter under de varma sommarkvällarna.

Detta är också en mycket populär bar då de erbjuder happy hour varje dag fram till klockan 20.00. Detta gör Red Shoe Bar i Malmö till det perfekta valet för en afterwork med drinkar och god mat. Red Shoe Bar har öppet på onsdagar och torsdagar mellan 17.00 – 01.00, Fredagar 17.00 – 0.2.00 och lördagar 18.00 – 02.00.

Med trevlig personal och eleganta cocktail erbjuder Red Shoe Bar en plats för alla som vill ta det lugnt till de som vill gå ut och festa.

MJ´s – Cocktailbar i hotellmiljö

Bara du ser MJ Hotell så förstår du direkt vilken klass och kvalitet som väntar. Här finns det också en lounge och cocktail bar, vilket är väl värt ett besök på för invånare i Malmö och alla som besöker denna stad. Här har det skapats en vacker och elegant miljö, där du känner lugnet omkring dig. Skulpturer, dekoration, marmor och olika metaller samt växter i alla hörn skapar stämning.

När du sedan kommer till utbudet av cocktails och drinkar, så finner du personal som kan skapa alla de klassiska och välkända drinkarna i sin rätta form. Vill du prova något nytt går det också bra. Här finns det kunniga bartenders som verkligen kan skapa nya drinkar på stående fot. Helt enkelt en plats för dig som vill njuta av goda smaker i en elegant miljö.

MJ´s cocktailbar har öppet alla dagar i veckan. Vill du äta är det en god idé att boka bord. Precis som i vanlig hotellstil kan du sitta kvar till sent på kvällen.

Boulebar – Fransk Boule & Heta Cocktails

Sedan 1991 har Boule Bar fortsatt den Franska revolutionen. De har tagit franska influenser till den spännande staden Malmö. Oavsett om du redan bor i Malmö eller bara besöker denna stad, är ett besök på Boule Bar alltid lika spännande och roligt. Boule Bar finner du i anslutning till kvarteret Sankt Gertrud på Drottninggatan 8 i centrala Malmö.

Denna cocktailbar är den perfekta platsen för allt från afterwork till personalfesten och utekvällen med kompisgänget. All personal har stor erfarenhet och vet hur de flesta drinkar ska se ut och smaka. Utöver det finner du massor av god mat i en trivsam miljö, och möjligheterna att prova din färdigheter i det franska spelet boule.

Boule Bar har öppet alla dagar utom måndagar och tisdagar. Onsdag och torsdag gäller 16.00 – 20.30, medan de på fredagar och lördagar öppnar tidigare och på söndagar stänger redan 16.30.

Eatery Social Taqueria – Mexiko, Mezcal & Tequila

Även här har du funnit en plats i centrala Malmö. Eatery Social Taqueria ligger på Dag Hammarskjölds Torg 2. Här finner du en mexikansk och latinamerikansk miljö, där du bara saknar en pinata att slå på. Utöver detta saknas inget. Du finner en trevlig personal som i en varm och trivsam miljö skapar fantastiska drinkar. Givetvis måste du prova allt från Mezcal och Tequila till alla de smakfulla mexikanska rätterna.

På menyn finns allt från streetfood till exklusiv mat. Vad sägs om en god fatöl och lite tortilla chips innan du får goda och elegant serverade enchiladas? Du äter i en öppen och luftig miljö med högt till tak.

Eatery Social Taqueria har öppet varje dag och kan fyllas med massor av människor på helgerna. Helt enkelt en stor och trivsam plats för en stor fest eller en god middag på tu man hand.

Namu – Cocktailbaren på Gamla Väster

Cocktailbaren Namu är något helt fantastiskt. Här handlar det inte bara om en bar, utan ett restaurangkoncept som slår många på fingrarna. Namu startades av den svenska mästerkocken Jenniew Walldén. Efter det var denna matmetropol snabbt införlivad i Michelinguiden. Här möts du av god mat och en elegant och trivsam miljö, där du tas hand om av professionell och respektfull personal.

Förutom god mat och en fantastisk miljö, levererar också Namu då det gäller drinkar. Med anledning av det hamnar de på vår lista av cocktailbarer i Malmö. Här finner du ett mycket brett utbud av klassiska och moderna drinkar. Faktum är att du kanske står inför ett av Malmös mest varierande och tilltalande utbud av kvalitetsdrinkar.

Du som vill besöka Namu får göra det mellan tisdag och lördag. Alla andra dagar har de öppet mellan 11.30 – 14.00 och 17.00 – 20.30. Undantaget är lördagar där öppettiderna är 17.00 – 20.30.

Paddys Vin & Ginbar – En plats för all världens drinkar

Precis som namnet talar för, erbjuder Paddys Vin & Ginbar bred variation på gin och tonic samt viner från världens alla hörn. Drinkarna får du i avsedda glas, medan vin kan beställas i glas, karaf eller flaska. Utöver det erbjuds också stor variation på andra drycker och cocktails. Paddys Vin & Gin Bar har fullständiga rättigheter.

Detta är normalt sett en välfylld plats. Varje torsdag och fredag finner du afterwork gänget som samlas efter sina arbetsdagar för att tala om allt och inget. Detta samtidigt som du dricker och äter något gott. Paddys Vin & Gin Bar erbjuder också ett mycket brett sortiment av god mat, där du även finner något som kallas för Lördagslunch.

Öppettider är onsdagar – fredagar mellan 16.00 – 20.30 och lördagar 13.00 – 20.30.

Slutsats – Malmös bästa cocktailbarer

Att det finns mycket uteliv i Malmö är inte förvånande. Här talar vi om Sveriges tredje största stad. När det gäller utbudet av cocktailbarer är även detta brett. Här finns det något för alla, oavsett om du bara vill gå ut och äta med din käresta, eller festa till med vänner. Ja, valet är brett och alla finner sin favorit i vår lista ovan.

Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *