Många som tänker på en afterwork eller en kväll på stan har öl i sikte. Dock finns det andra som föredrar vin och alla de olika varianter denna ädla dryck serveras i. I det fallet kan det vara perfekt att ha koll på de olika vinbarer som finns i Malmö. Vi har kollat in dem riktigt ordentligt och har kommit fram till sju platser som vi anser vara Malmös bästa vinbarer.

Vi är övertygade om att du kommer hålla med om det mesta. Det enda du behöver göra är att läsa vidare och prova en eller flera av följande uteplatser.

Vibliotek – Ett besök bland Spaniens vingårdar, fast i Malmö

När du söker en upplevelse av Medelhav blir Vibliotek ett mycket bra val för dig som älskar vin. Som du säkert vet kommer många fina och bra viner från de spanska vingårdarna. På Vibliotek får du en modern och trivsam miljö med allt från tapasmeny, cava och spanska viner till att också erbjuda en mycket rustik och bred meny. Förutom det erbjuder Vibliotek massor av happenings, catering samt privata och företags event.

När du bara vill ha en oas mitt i Malmös stads-djungel för ett glas vin blir detta verkligen tidpunkten då Vibliotek kommer till sin fulla rätt. Hit kan du gå ensam och alltid finna många människor att prata eller umgås med. Du kan ta din älskade på en god bit mat och en vinkväll. Detta fungerar lika bra som afterwork och en familjemiddag.

Vibliotek har öppet alla dagar i veckan, vilket gör att du kan insupa den härliga atmosfären på Södra Vallgatan 3 precis när du önskar mellan 11.30 – 23.00

Gustavino – Stortorgets vinpalats

På Kyrkogatan 3 i Malmö hittar du Gustavino. En oas för alla vinälskare. Utan att se mycket ut för världen från gatan, öppnar Gustavino sin portar och bjuder in dig i en omfamnande och elegant miljö. Här känner du dig direkt som du stigit in i en vinkällare och ett bryggeri. Högt till tak och en inbjudande atmosfär, gör att Gustavino erbjuder bra kvalitet på allt från afterwork med ett glas vin, till den läckra måltiden med vänner eller käresta.

Hos Gustavino är det den traditionella italienska stilen som gäller. Med anledning av det finns också en mycket exklusiv italiensk meny där du finner allt från antipasti till avancerade pastarätter. Kanske ett glas vin och en porchetta passar gommen för dagen. Med bra priser och skön stil samt trevlig personal blir Gustavino ett självklart val för många Malmöiter.

Gustavino har stängt på söndagar men erbjuder måndag till torsdag öppettider 16.30 – 20.30 och fredagar till lördagar 15.30 – 20.30.

Swedish Vine Center – Årets vinbar 2020

Hos Swedish Vinebar älskar de den ädla drycken vin. De fokuserar mycket på samspelet mellan vin och mat, vilket vid ett besök kan leda till fantastiska smakupplevelser. De erbjuder också många rätter i sin meny, där det handlar om att ha trevligt med vin tillsammans och dela maten med varandra. Helt enkelt ett mycket vänskapligt koncept som lockar många Malmöiter till Swedish Vinebar. Så många att de blev utsedda till årets vinbar 2020.

Du som vill besöka denna populära vinbar på Anna Linds Plats 10 i Malmö bör se till att boka bord innan för att vara säker på att få en plats. För dig som vill lyda deras råd och prova vin med mat finns allt från ostbrickor, plockbrickor och charkbräda till rödvinsbräserad oxkind. Utöver det kan du också anmäla dig till vinprovning som denna plats ofta erbjuder.

Far i Hatten – Pizza och vin i världsklass

När du vill ha något riktigt fint och unikt är Far i Hatten ett av de bästa valen för ett gott vin i Malmö. Detta som kallas allt från vinbar till dansbana, är givetvis bäst att besöka på sommaren. Här finns en stor uteservering direkt i en ändlöst vacker parkmiljö. Far i Hatten är en del av Folkets Park i Malmö, vilket gör att du kan höra historiens vingslag samtidigt som du smuttar på ditt goda glas vin.

Denna plats har under senare år blivit mycket känd för sina goda pizzor, vilket givetvis är ett perfekt val av mat tillsammans med gott vin. chark och bråd samt ost har alltid varit beståndsdelar i mat som tagit fram de djupa smakerna tillsammans med vin. Som kuriosa för de kommande vingslagen från historian, kan sägas att byggnaden som Far i Hatten ligger i hade ölrättigheter redan 1894. Hos Far i Hatten är det öppet alla dagar i veckan och erbjuder allt från en trevlig matkväll samt afterwork.

L´Enoteca – Vinoasen på Gamla Väster

Precis som hos alla andra vinbarer kan du på L´Enoteco beställa allt från glas till karaff eller flaska med dina utvalda viner. Detta är också en plats som erbjuder professionella vinprovningar med välkända kursledare. Givetvis erbjuder också menyn på L´Enoteca ett brett sortiment av rätter från mellersta Europa.

Här finner du tillsammans med ett varierat utbud av goda viner till bra pris, allt från ostbrickor till läckerheter från både det franska, engelska och spanska köket. L´Enoteca hälsar dig och din familj, vänner och bekanta välkomna alla dagar i veckan. Har du ledigt dagen efter är också detta en perfekt vinbar för att fortsätta festen ända fram till småtimmarna.

För att vara säker på att få ett bord på populära L´Enoteca som ligger på Västergatan 6C i Malmö, bör du alltid beställa bord i förväg. På så sätt kan du också bygga upp dina förväntningar på en lyckad utekväll.

Ost & Vänner – En ostkväll med gott vin

Ja, frågan är vad det är som passar bättre med ett gott vin, än en bricka med ost av högsta kvalitet. Precis som namnet säger, erbjuder Ost &Vänner detta på ett mycket smakfullt sätt i fantastiska och ljusa lokaler. Deras fokus ligger på just ost från världens alla hörn. Det personalen på Ost & Vänner inte vet om ost, är heller inte värt att veta.

Till deras mycket härliga ostar finner du ett mindre sortiment av viner. Dock med mycket hög kvalitet och speciellt utvalda för att på bästa och mest smakliga sätt ackompanjera deras ostar. Väljer du att besöka Ost & Vänner på en onsdag, får du också njuta av livemusik. Här är det jazz som blandas med dofterna av ost och de glittrande glasen av smakfulla viner.

Julie – Sommeliererna tar dig på en vinresa

Har du någonsin velat känna dig längre bort på nära håll? Om du tar dig till Gamla Väster och Julie vinbar, kan detta bli verklighet snabbare än du tror. Här finner du ett stort öppet vinrum, erfarna sommelierer och massor av viner samt mat att välja på. Beroende på vad du väljer kan du helt plötsligt känna dig som i Frankrike eller Spanien, för att sedan prova på ett afrikanskt fruktvin.

Som besökare och gäst hos Julie vinbar känner du dig som i en hemtam miljö, där elegans och öppenhet sätt i fokus. Du hittar Julie på Tegelgårdsgatan 9 i Malmö. Öppettiderna för detta vinparadis är torsdag och fredag mellan 16.00 – 20.30 och lördagar 12.00 – 17.30.

Slutsats – Malmös bästa vinbarer

Vare sig du vill möta nya människor, gå ut och äta med familjen eller på tu man hand finns det ett brett utbud av vinbarer i Malmö. Detta är något som på de senare åren vuxit i popularitet, och som också kommer att öka med flera uteplatser som dyker upp. Vad som kan sägas är att kvaliteten är bra överlag och att du alltid får en trivsam upplevelse. Vad som skulle vara ett plus är om några av de bästa valde lite längre öppettider.

Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *