Att koppla av med det gamla vanliga gänget efter en dag på jobbet är något vi svenskar har tagit till oss från England och Irland, samt i viss mån även Tyskland. Hur som helst var det länge sedan och är numera något som ingår i många svenskars dagliga rutiner. En av de bästa svenska städerna för afterwork på rätt sätt är Malmö.

I Malmö finner du ett stort utbud av pubar, barer, restauranger och kvarterskrogar som erbjuder hög klass på afterwork. Staden är också tillräckligt stor för att ha en klientel som hela tiden återkommer och bidrar till den höga stämningen.

Nedan ser du sju platser som vi räknar till Malmös bästa afterwork.

Victors Restaurang Bar & Café – Lev livet på Lilla Torg

Victors är verkligen en plats där du kan känna den äkta känslan av afterwork i Malmö. Här finner du alltid samma klientel plus minus ett par gubbar. Den bästa afterwork andan får du mellan 15.00 – 18.00, då de flesta dyker in efter jobbet för ett par öl, kanske lite mat samt god avkoppling med intressanta diskussioner. Bäst är naturligtvis fredagseftermiddagar, då det för många finns tid att sitta kvar lite längre.

Själva säger de på Victors att de är ett guldkorn mitt i Malmö och en plats där det alltid är nära till den stora festen. Ja, vi är benägna att hålla med. Detta är verkligen en oas i Malmö, där det erbjuds mer än bara afterwork. Med modern och trendig inredning, elegant vällagad mat och fulla rättigheter ger de möjligheter för alla att älska denna plats.

Hos Victors får du vila mellan söndag – tisdag, då de håller öppet onsdag – lördag mellan 15.00 – 22.00.

Escama Gastrobar – Afterwork med Tapas och Cava

Om det är något som hör till äkta afterwork, så är det god dryck och en massa små gott att äta. Du passar det naturligtvis bra med tapas som ger dig möjligheten att prova på massor av olika internationella läckerheter. Att sedan bland det med en San Miguel fatöl eller Cava blir den perfekta avslutningen på en hektisk arbetsdag.

Precis som det anstår en gastrobar, så får du också den eleganta och moderna miljö som du förväntar dig. Här kan vi säga att Escama gastrobar med sina tapas är lite högre klass än de traditionella kvarterskrogarna du finner på många platser.

Det handlar helt enkelt om vad just du tycker är den perfekta platsen för din afterwork. Gillar du Escama Gastrobar och tapas, finner du dig bland många andra som du kan möta nästan varje dag.

Sankt Gertrud – Från möten till afterwork

Kanske är Sankt Gertrud något som många missar bara för att de är så stora. Här handlar det oftast om möten, bokningar och events. Dock erbjuder de också en mycket hög klass på afterwork. En del av stora Sankt Gertrud heter San Greal, vilket är en restaurang och champagne bar som håller öppet tisdagar – lördagar från klockan 16.00. Helt enkelt en perfekt tid för alla som slutar jobbet.

Kanske är detta inte det självklara valet för alla, men väl värt ett besök. Du behöver inte dricka champagne, utan här finns givetvis vanlig öl både på fat och flaska. Vid sidan av det erbjuds också en mycket varierande och bred meny, där du verkligen kan finna något gott som ger dig krafterna åter efter ett möte eller en dag på jobbet.

Moriska Paviljonens Bistro – Afterwork i Folkets Hus

Visst låter det gammalt och traditionellt. många kanske frågar sig var farmor och gammeldansen är? Dock kan det inte bli mera fel. På Norra Parkgatan 2, där du finner Moriska Paviljongens Bistro, kan det vara fullt ör till härlig musik medan det också kan vara en lugn och skön afterwork. Du väljer själv om du går en dag i veckan, eller kikar in på fredagen för att hänga kvar till sent på kvällen.

Precis som sig bör har Moriska Paviljongen fullständiga rättigheter och ett fullt utrustat kök som bjuder på många läckerheter. Om du kommer i veckorna mellan 15.00 – 19.00 finner du oftast afterworkgänget där du kan känna dig som hemma och föra dagliga diskussioner med en god öl. Miljön liknar mycket en traditionella kvarterskrog där du alltid känner dig som hemma tillsammans med den trevliga personalen. Dyker du upp på helgen och stannar kvar blir det fullt ös.

Drumbar – Skottland, kiltar och öl

Något du verkligen inte får missa vid ett besök i Malmö, är Drumbar. Om du är bosatt i Malmö och fortfarande har missat denna pärla är det dags att tänka om. Hos Drumbar erbjuds allt från god mat med skotskt mat till svensk husmanskost. Tillsammans med det hittar du ett fullt sortiment av whiskey, öl och vin vilket verkligen ser till att du får smaka på det allra bästa.

Även om du alltid får fullt ös på Drumbar på kvällar och helger då det vankas fest och livemusik, så kommer de även erbjuda mycket trivsam och bra afterwork. de flesta dyker upp runt 16.00 och håller sig kvar till 18-19 tiden. Du finner samma människor som du lär dig umgås med och allt ger en genuin kvartersupplevelse.

Drumbar ligger på Lilla Torg och har öppet 16.00 – 00.00 måndagar till torsdagar. Fredagar gäller 16.00 – 01.00 och lördagar 12.00 – 01.00. Söndagar stängt.

Kasai in the Sky – Himmelsk afterwork

Har du högtflygande planer, eller känner du ett behov av en himmelsk upplevelse. I det fallet passar en afterwork upplevelse på Kasai in the Sky perfekt. Detta är Malmös bästa takterrass med skön utsikt över stora delar av staden. Tyvärr har denna afterwork inte öppet alla dagar, utan bara mellan torsdag – lördag klockan 17.00 – 20.30.

På lördagar och söndagar erbjuds även brunch mellan 12.00 – 16.30. Hos Kasai in the Sky bjuds du på en enastående panoramavy av stora delar av Malmö stad. Inredning och miljö är i modern och trendig tappning. Allt detta kombineras med ett kök i världsklass, där du kan få allt från eleganta och färska sushi rätter till en god öl eller ett fint glas vin.

När du vill ha en av de bättre äventyren efter jobbet, blir alltid Kasai in the Sky en härlig upplevelse där du ser fram emot nästa besök.

Malmö Saluhall – Ett stort torg av läckerheter

Tyvärr kommer det inte finnas samma härliga afterwork stämning alla dagar i veckan i Malmö Saluhall. Här är det i huvudsak fredagar som gäller, där de flesta av alla handlare erbjuder något extra. Vad sägs om vin och pizza på Hedvigsdal, eller ett besök på Söderholmens Fisk med Champagne och ostron?

Kanske är en Saluhall inte alls det första du tänker på tillsammans med afterwork. Hur som helst kommer du på fredagar finna många som återkommer till denna plats och kopplar av efter en hektisk vecka på jobbet. Om du tänker dig Malmö Saluhall som afterwork alla dagar i veckan är det givetvis möjligt. I det fallet finner du Paris med sushi, Söderholmens Fisk med eleganta fiskrätter och gott vin samt Hedvigsdal som alltid står redo med en pizza och en öl efter jobbet.

Slutsats – Bästa afterwork i Malmö

Vad som ska sägas tydligt är att detta bara var ett axplock av allt som Malmö erbjuder inom afterwork. Dock tror vi att vi fått med det bästa. Gillar du elegans och flärd är det Sankt Gertruds eller Kasai in the Sky som gäller. Victors, Escama och Drumbar ger den genuina krogkänslan. Detta medan du hittar färska läckerheter varje fredag i Malmö Saluhall.

Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *