Malmö är landets tredje största stad med så många sidor.

En sida av Malmö är dess krogtäthet och omväxlande uteliv! Oavsett om du gillar att gå ut i jeans och favorithoodien för att dricka fulöl, eller klä upp dig till tänderna för att botanisera i en drinklista så har Malmö något för dig.

Född och uppvuxen i Malmö, samt med ett stort intresse för ölhäng och socialt liv har jag genom åren hunnit beta av det mesta i Malmös uteliv. Jag har favoriter i alla delar av staden, från hippa Möllan till mer finklädda Lilla Torg. Här kommer tips som visar att Malmö är en öppen, vänlig stad med ett uteliv som passar alla!

The Bishops Arms Gustav

Vissa människor är inbitna anhängare av den engelska pubmiljön och spenderar gärna semestrar i engelska småstäder för att hänga på småbarer där och dricka öl. Detta tips är för dem, men även för de som vill ha omväxling i sitt barhäng och gärna tar del av engelsk krogkultur på hemmaplan.

En unik faktor för Bishops Arms är den mysiga, genuina atmosfären. Till och med en del av interiören är direktimporterat från England! En annan anledning till att många väljer denna bar är det utmärkta utbudet av brittisk öl. De som inte kan vara utan en Guiness hittar denna mörka, mustiga öl här. För den som gärna tar sig en whisky mellan varven finns även en hel del sorter att välja på. Allt detta ligger på en av Malmös bästa adresser, och du tar dig enkelt hit med kollektivtrafik eller till fots. Cheers!

Rex – sömniga kvarterskrogen som blev hipp

Området runt Nobeltorget har gått från att vara endast grått, tråkigt och oinspirerande till att bli en kreativ hub. Nobel befolkas av många unga, kreativa och öppensinnade människor som älskar att gå ut på pub och umgås med vänner. Rex är ett perfekt alternativ för en öl eller fem av många anledningar.

Priserna är humana, och dagarna innan löning är en Falcon på Rex oftast ekonomiskt försvarbart. Slår hungern till så finns några av stadens bästa pizzor tillhands, och för den som inte äter animaliska produkter eller helt enkelt gärna väljer veganskt så är Rex helt rätt! Många som söker en avslappnad bar för en dejt mitt i veckan tycker ofta att Rex är ett utmärkt alternativ. Varför? Förutom att du får bevis på att din eventuella framtida partner inte är snobbig, så kan eventuella obekväma tystnader brytas av med ett “Ska vi ta ett parti biljard?”.

Malmö Brewing Co. & Taproom – För finsmakaren som vill stanna ute sent

En anledning som har fått många sällskap att söka sig till Malmö Brewing Co. & Taproom, förutom den murriga atmosfären och de otaliga ölsorterna, är de generösa öppettiderna. När andra barer schasat ut sista sällskapet vet vi alltid vart vi ska vända oss, om det inte är en klubb som hägrar.

Barälskare bosatta omkring Möllevången är väl medvetna om att det här är ett av få ställen att vända sig till om man vill stanna ute lite senare! Men det här är go-to stället av så många andra anledningar. När drack du senast mjöd, eller smakade en suröl med blåbärssmak? Just det. Oavsett om du är på en första dejt och vill hitta en mysig atmosfär som minskar risken för ansträngda tystnader är det här rätta stället. Eller om ni är ett stort gäng som behöver hitta plats. På Taproom kommer ni att trivas!

Pivo – en resa till Prag på Gamla väster

Då jag har rötter i Tjeckien och besökt otaliga tjeckiska kvarterskrogar genom åren, anser jag mig vara rätt person att bedöma stället. När jag fick höra att Pivo, en bar med Tjeckiskt tema, öppnat i stan var jag till en början skeptisk. Men mitt första besök gjorde mig glatt överraskad! Samma mörka trätoner, den svaga lukten av syrade grönsaker och den genuina gulaktiga tonen på väggarna som jag är van vid från Tjeckien.

Ölen Unetický på fat, som vunnit otaliga priser för bästa pilsner. Den är ett bevis på att det enkla och sofistikerade håller i längden. Prova gärna något av de tjeckiska tilltugg som erbjuds på menyn! Ett besök på en Tjeckisk pub är mer än bara öl. Glöm inte heller att sluta ögonen och drömma dig bort till den gyllene staden Prag under ditt besök…

Mello Yello – upplev Lilla Torgs nattliv

Malmös nattliv är ganska uppdelat mellan olika stadsdelar, och för många är Lilla Torg det självklara valet när det vankas ölhäng. Och vem kan klandra dem? Lilla Torg måste vara en av Malmös mysigaste platser. Historian, arkitekturen och folklivet ger det en underbar atmosfär och ett perfekt tillhåll för att spana på finklädda Malmöbor. Mello Yello är platsen för exempelvis en AW, stället garanterar riktig fredagsfeeling!

Förutom ett bra ölsortiment utmärker sig Mello Yello med sitt fantastiska utbud av goda drinkar. Kommer ni direkt från jobbet finns det även mycket gott att beställa från menyn att äta. Besökare ska vara väl medvetna om risken att ryckas med i atmosfären och avsluta kvällen på någon av de närliggande klubbarna… Väl värt ett besök en fredagkväll!

Mineral – Lågmält, mysigt och sofistikerat på St:Knut

Mineral är ett ställe jag alltid säger “Hit borde jag komma oftare!” om, varje gång jag besöker det. Nedtonat, avslappnat och sofistikerat på samma gång. Mineral är inte stället man kommer till för att hinka i sig litervis med öl och skräna med kompisgänget på. Men letar du efter en mysig miljö för en dejt, förtroliga samtal med bästa vännerna eller en AW en sommarkväll så har du kommit rätt!

Den designintresserade kommer att njuta av den smakfulla, skandinaviska stilen där varje detalj är genomtänkt. Mineral passar särskilt för den som kan konsten att njuta av smaker, beställ gärna någon av delikatesserna från menyn som är både goda och av det hälsosammare slaget. Mitt tips: kommer du till Mineral en varm sommarkväll och haffar en sittplats på uteserveringen under den mysiga belysningen i körsbärsträden kommer du definitivt att känna dig lycklig!

Far i Hatten – en unik uteservering som får dig att älska Malmö

Om någon kommer på besök till Malmö och ber mig som infödd Malmöbo om tips, är det mest självklara svaret: Far i Hatten. Jag kan inte bestämma mig för när jag älskar Far i Hatten mest. På vintern, när det är det perfekta stället att grotta sig på, dricka något av de utsökta rödvinerna och prova den himmelska surdegspizzan tillagad i vedugn. Eller sommaren, när uteserveringen sprudlar av liv och man svalkar sig med något av de många ölen på fat.

Ett besök på uteserveringen en varm sommarkväll ger en känsla av storstadssemester, särskilt när scenen gästas av livemusik. En annan favoritaktivitet är de roliga återkommande quizen, som dock får åtminstone mig att känna mig otroligt obildad. För den som gillar att spana på människor finns det ingen bättre plats på Möllevången. Missa inte detta underbara tillhåll!

Malmö är i min mening Sveriges mest välkomnande, öppensinnade och roliga stad att gå ut i. Kolla in några, eller varför inte samtliga, ovanstående tips och ge Malmös uteliv en ordentlig chans genom en pubrunda! Låt dig tas om hand av vår fina stad och glöm inte ett glas vätskeersättning när du kommit hem efter din lyckade kväll…

Kategorier: Uncategorized

0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *